• Faxehus Efterskole

  Faxehus Efterskole

 • Udfordrende studieretninger...

  Udfordrende studieretninger...

 • Boglig udvikling...

  Boglig udvikling...

 • Kreativ udfoldelse...

  Kreativ udfoldelse...

Køkken

KØKKENET

Mad er en vigtig del af hverdagen på Faxehus Efterskole. Du vil blive involveret i køkkenet på mange måder. Vi synes sundhed og velvære er vigtigt, både gennem bevægelse og god mad.

Vi laver spændende og veltillavet mad, der skal være indbydende at se på. Vi hører hvad du ønsker, og følger gerne tidens strømninger, men kommer dog ikke uden om gode, traditionelle, danske retter. De råvarer vi bruger er så vidt muligt økologiske. Frugt og grønt tilbydes i deres naturlige sæson, så import og lang transport begrænses.

Hver dag tilberedes både almindelig og vegetarisk middagsmad. Vi er en klimabevidst skole, og da der går meget energi til at fremstille kødprodukter, er det daglige tilbud til vegetarer både lækkert og varieret.

Når du er på køkkenhold sammen med vores køkkenpersonale er du med til at tilberede den mad, vi skal spise. Du følger sæsonens grøntsager og råvarernes rejse fra jord til bord. Vores køkken er delvist økologisk, og vi får mange råvarer fra lokale producenter. Vores madordning har det grønne miljømærke og bronzemærket i økologi (30-60% økologiske råvarer).

 

logo_bronze_125x150.jpg

 

KOSTPOLITIK I PRAKSIS

Hver dag tilberedes både en kødret og en vegetarret.

Vi spiser fisk ca. fire gange på en måned.

Hver dag serveres salat eller råkost.

Hver dag bages der brød.

Al køkkenaffald sorteres.

 

BESKRIVELSE AF KØKKENET PÅ FAXEHUS

Køkkenet er et pædagogisk værksted, hvor køkkenpersonale og elever tilbereder dagens mad.

Eleverne tager del i en konkret arbejdsopgave, der opfattes som både relevant og nødvendig.

Det giver fælles oplevelser i de mange arbejdsprocesser, styrker selvtilliden og fornemmelsen af at at løfte i flok, være et team – et køkkenhold!

Eleverne får også både praktiske og teoretiske færdigheder og erfaringer, der kan bruges i deres hverdag efter Faxehus.

Eleverne modtager på køkkenholdene undervisning i ernæring og råvarer. Det ruster dem til bedre at kunne tage stilling til kost, miljø, økologi og sundhed. Råvarernes kvalitet giver eleverne en positiv holdning til sund mad – det smager simpelthen bedre!


UNDERVISNINGEN I KØKKENET

De praktiske opgaver er mange i et køkken der dagligt skal tilberede tre store måltider til ca. 130 mennesker. Det er klargøring af råvarer, selve tilberedningen af måltidet, sikkerhedsmæssigt forsvarlig brug af værktøjer og køkkenmaskiner, bagning, opvask, rengøring og affaldssortering.

Den teoretiske del af undervisningen vedrører skolens kostpolitik, hygiejne, kostvurdering og viden om nødvendige næringsstoffer samt fødevarekvalitet.

Arbejdsplaner og fordelinger gennemgås så det også sikres at alle elever i løbet af deres tid i køkkenet får mulighed for at prøve alle forskellige opgaver.

Interesseret i at blive elev?

Klik her