• Udfordrende studieretninger...

  Udfordrende studieretninger...

 • Boglig udvikling...

  Boglig udvikling...

 • Kreativ udfoldelse...

  Kreativ udfoldelse...

 • Havkajak

  Havkajak

Nye elever til 23/24: Enkelte ledige pladser - ring eller skriv til os.

Skoleår 24/25: Ingen pigepladserKunst fuldt booket.  

Inklusion:

 24/25 fuldt booket - Ventelisten er lukket.  25/26: Vi opskriver til venteliste. Skriv til inklusion(at)faxehus.dk

Vil du sende os en besked? Udfyld formularen nedenfor og skriv, hvad det drejer sig om. Vi glæder os til at høre fra dig.

 

 

HVAD KOSTER DET AT GÅ PÅ FAXEHUS EFTERSKOLE?

I skoleåret 23/24 vil være prisen være 2.850 kr. pr. uge.

Indmeldelse til 23/24 og 24/25 koster 1.000 kr.

Fra skoleåret 25/26 vil indmeldelse koste 2.000 kr. Bemærk at indmeldelsesgebyret ikke refunderes hvis pladsen alligevel ikke benyttes.

Alle familier får statsstøtte, som trækkes fra prisen. Statsstøtten udgør mellem ca. 600 og 1300 kr. pr. uge. Statsstøtten beregnes af Undervisningsministeriet på baggrund af husstandsindtægten to år før skolestart.

På Faxehus Efterskole dækker prisen alle omkostninger ved efterskoleopholdet - også skolerejsen. Der kommer således ikke uforudsete udgifter. Al undervisning, kost og logi, udlandsrejser, ture og ekskursioner, svømmehal m.v. er inkluderet i prisen. 

Det eneste, eleverne selv betaler, er 7 kr. for tørring af tøj i tørretumbler. Vi anbefaler lufttørring af tøjet.

Elever skal desuden selv betale for evt. vaccination før skolerejsen.

Hvis du vil kende din nøjagtige udgift eller sammenligne vores pris med andre efterskoler, kan du trykke på nedenstående link til Efterskolernes Sekretariat. Der vil du kunne regne din udgift næsten nøjagtigt ud.

Prisberegner

 

INDIVIDUEL SUPPLERENDE STØTTE

På den årlige finanslov fastsættes et tilskudsbeløb pr. elev til individuel, supplerende elevstøtte på baggrund af et socialt sigte om at ”sikre, at det for alle familier er økonomisk overkommeligt, at deres børn kommer på efterskole.” Midlerne tildeles baseret på en konkret, individuel vurdering, som foretages af skolens ledelse.

På Faxehus Efterskole foretages denne vurdering af skolens forstander, og der indgår flere faktorer, f.eks.:

 • At familiens sociale situation er præget af sygdom, arbejdsløshed eller lignende. Måske kædet sammen med en betydelig indtægtsnedgang.
 • At familien er kommet i klemme pga. eventuelle uhensigtsmæssigheder i elevstøttereglerne.
 • Ønsket om at hjælpe en elev til gennemførelse af efterskoleopholdet, selv om familien rammes af økonomiske problemer i løbet af skoleåret.
 • Andre forhold

Hvis I ønsker at søge om individuel supplerende støtte, bedes I rette henvendelse til skolens forstander Jakob Rud Hansen, mail: forstander(at)faxehus.dk

 

Interesseret i at blive elev?

Klik her