• Faxehus Efterskole

  Faxehus Efterskole

 • Udfordrende studieretninger...

  Udfordrende studieretninger...

 • Boglig udvikling...

  Boglig udvikling...

 • Kreativ udfoldelse...

  Kreativ udfoldelse...

 • Udfordrende studieretninger...

  Udfordrende studieretninger...

Skoleåret 2021/22: Vi indskriver elever til de allersidste 9. klasses-pladser. Vi har ikke flere 10. klassespladser.

Skoleåret 2022/23: Vi afholder digitale møder i foråret og inviterer familier i den rækkefølge, vi modtager jeres henvendelser. 

Skriv til os (eventuelt nedenfor) og bliv skrevet på ventelisten. Mail: kontor(at)faxehus.dk

Skriv meget gerne til os - så kontakter vi dig. Udfyld formularen ovenfor og skriv, hvad det drejer sig om. Vi kontakter dig hurtigst muligt.

 

HVAD KOSTER DET AT GÅ PÅ FAXEHUS EFTERSKOLE?

 I skoleåret 2021/22 er prisen 2.500 kr. pr. uge. I skoleåret 22/23 vil prisen være 2.550 kr. pr. uge. Der er 42 uger på et skoleår.

Alle familier får statsstøtte, som trækkes fra prisen. Statsstøtten udgør mellem ca. 600 og 1200 kr. pr. uge. Statsstøtten beregnes af Undervisningsministeriet på baggrund af husstandsindtægten to år før skolestart.

På Faxehus Efterskole dækker prisen alle omkostninger ved efterskoleopholdet - også skolerejsen. Der kommer således ikke uforudsete udgifter. Al undervisning, kost og logi, udlandsrejser, ture og ekskursioner, svømmehal m.v. er inkluderet i prisen. 

Det eneste, eleverne selv betaler, er tøjvask (12 kr. pr. vask, 7 kr. for tørretumbler).

Elever på International Studieretning skal desuden selv betale for vaccination før rejsen.

Hvis du vil kende din nøjagtige udgift eller sammenligne vores pris med andre efterskoler, kan du trykke på nedenstående link til Efterskolernes Sekretariat. Der vil du kunne regne din udgift næsten nøjagtigt ud.

Prisberegner

 

INDIVIDUEL SUPPLERENDE STØTTE

På den årlige finanslov fastsættes et tilskudsbeløb pr. elev til individuel, supplerende elevstøtte på baggrund af et socialt sigte om at ”sikre, at det for alle familier er økonomisk overkommeligt, at deres børn kommer på efterskole.” Midlerne tildeles baseret på en konkret, individuel vurdering, som foretages af skolens ledelse.

På Faxehus Efterskole foretages denne vurdering af skolens forstander, og der indgår flere faktorer, f.eks.:

 • At familiens sociale situation er præget af sygdom, arbejdsløshed eller lignende. Måske kædet sammen med en betydelig indtægtsnedgang.
 • At familien er kommet i klemme pga. eventuelle uhensigtsmæssigheder i elevstøttereglerne.
 • Ønsket om at hjælpe en elev til gennemførelse af efterskoleopholdet, selv om familien rammes af økonomiske problemer i løbet af skoleåret.
 • Andre forhold

Hvis I ønsker at søge om individuel supplerende støtte, bedes I rette henvendelse til skolens forstander Jakob Rud Hansen, mail: forstander(at)faxehus.dk

 

Interesseret i at blive elev?

Klik her